miércoles, 4 de noviembre de 2009

Resum de la conferència de l'Anna del Barrio

El passat dimecres vem tindrà que assistir a la conferència realitzada per l' Anna del Barrio;que va estudiar psicologia a la universitat Autònoma de Madrid; en aquesta conferència és parlava de l'aprenantatge crític i explicava el projecte que va fer ella a Holanda col·laborant amb el desenvolupament dels nens.
L' objectiu d'aquest projecte era millorar la qualitat professional dels educadors a través d'una comunitat d'aprenantatge crític. En aquest projecte també es diu que els educadors necessiten les competències del diàleg per a la diversitat i un projecte de formació i acció ; també ens explica l' Anna que el sistema educatiu d'Holanda és bastant diferent al d' Espanya i que allà els educadors tenen una formació vocacional durant 3 anys. I que els centre de 0-4 anys tenen un equip de gerència directe.
Finalment alguns dels resultats d'aquest projecte van ser :
-entusiasme i alegria en els centres
-Reconeixement de que tots els treballadors eren competents
-Fer una reflexió crítica
- Van descobrir que es necessitava millorar en la comunicació amb les famílies ...

Vaig poder observar que alhora de parlar en públic l'Anna estava força nerviosa, també feia molts pocs moviments ja que sempre es quedava en una part de l'auditori i això feia que alguns alumnes no l'escoltessin ni la veiessin del tot bé.
També deia molts "bueno,vale,colega..." que eren paraules que amb els nervis es diuen però que per el context de la conferència es tenien que poder evitar.
Un altre factor que va influir molt va ser la il·luminació de la sala ja que pràcticament només es veia el power point. Quan parlava del projecte moltes vegades s'anava cap a altres temes que no tenien res a veure amb el que havia estat dient.
Quan va acabar la conferència vaig notar que hi havien molts interrogants que encara estaven enlaire , ja que no va deixar algunes coses molt clares.

No hay comentarios:

Publicar un comentario